Son Dakika: Öğretmenlere 2022 Yılında Zorunlu Hizmet Affı Geliyor

Son Dakika: Öğretmenlere 2022 Yılında Zorunlu Hizmet Affı Geliyor

Toplum tarafından Doğu görevi olarak bilinen zorunlu hizmet konusunda kulislerden bilgi sızdı. Buna göre 2022 son çeyreğinde öğretmenlere zorunlu hizmet affı gelecek. En Son 2010 yılında öğretmenlere zorunlu hizmet affı gelmişti.

Haberi Başlıkları:

  •  Zorunlu Hizmet Affı 2022 Son Dakika
  •  Son dakika
  •  Af Gelir mi?

Zorunlu Hizmet Affı 2022

Yaklaşık olarak 12 yıldır gelmeyen zorunlu hizmet affının 2022 yılının son çeyreğinde açıklanacağı iddia edildi. İddiayı güçlendiren tez ise MEB’in 2022 yılında zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenleri resen atamayacağını bildiren yazısı.  Kulislerden sızan bilgilere göre zorunlu hizmet affı sözleşmeli öğretmenlere uygulanmayacak. Ayrıca her öğretmen bu aftan yararlanamayacak. Şartların ise şu şekilde olacağı konuşuluyor:

  1. İlk atama zorunlu hizmet bölgesi değilse ve zorunlu hizmet yükümlülüğüne o okulda düşmüşse bu öğretmene af olacak.
  2. Mecburi olarak kurum değiştiren öğretmenler bu aftan yararlanabilecek. ( Okul kapanması – Norm fazlası durumuna düşme vs.)
  3. Sözleşmeli öğretmenler bu aftan yararlanamayacak. Zaten zorunlu hizmeti bir sözleşmeli öğretmenin bitirebileceği en erken süre 3 yıl. 4. yılda kadroya geçiliyor.

Zorunlu çalışma yükümlülüğü ya da zorunlu hizmet süresi nedir?

Öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmeleri için mecburi olarak görev yapmaları gereken süreyi belirtir. Öğretmenler bu yükümlülüklerini zorunlu hizmet alanlarında (4, 5 ve 6. hizmet alanlarında) yerine getirebilirler.

MEB Resmi Site: http://meb.gov.tr

Fakat Af gelmesini istemeyen öğretmenlerin yorumları genelde şu şekilde oldu :

Af nedir? Bir yanlışa karşı, diğer tarafın bağışlayıcılık göstermesi, kısmen de göz yumması. Zorunlu hizmeti sanki doğuda 5 yıllık askerlik gibi lanse edip af af diye söyleniyorsunuz. Arkadaş zaten daha evvel af edilmesi yanlıştı, neden yanlışın devam edilmesi gerektiği üzerine bir beklenti oluşuyor sizde.

Kaynak: https://mebhocam.com/son-dakika-ogretmenlere-2022-yilinda-zorunlu-hizmet-affi-geliyor/

0 Comments: